1 Eylül 2015 Salı

Samsung Kendi Telefonları İçin Ürettiği Fiziksel Klavye Satışına Başlıyor

Samsung, bazı modellerine uyumlu olacak fiziksel klavye satışına başlayacak.

Teknolojinin gelişimini ve yükselişini durdurmak şu noktada imkansız. Gelişmek her zaman iyi olsa da konu teknoloji olunca bazen bu gelişim eskilerinin yerini tutamıyor. 

Basit ve sade, fazla gösterişli olmayan ama işe yarayan teknolojiyi bazen hepimiz özleriz.

İlk çıkış tarihlerinden beri çok konuşulan dokunmatik klavyeler, birçok özelliği bulunsa da bazı kullanıcılar için hala fiziksel klavyelerin yerini dolduramamıştır.

 Modası geçmiş olan ve BlackBerry dışında hiçbir markanın kullanmadığı fiziksel klavyelerin hala çok seveni olsa gerek ki Samsung Galaxy Note 5 ve  Galaxy S6 Edge Plus için fiziksel klavye aparatı çıkaracağını duyurdu



Bu aparat, direkt olarak ekrana tutturuluyor. Telefonlar hemen klavyenin takıldığını algılıyor ve klavyenin görmemizi engelleyeceği ekran kısımlarından kurtulmak için ekranı klavyenin kullanımına özel olarak yeniden boyutlandırıyor.

Hiçbir şekilde kablo bağlantısı yada Bluetooth bağlantısı kullanmayan klavyenin çalışma prensibi çok basit ve bağlantı kullanmadığından dolayı da bir o kadar batarya dostu. Klavyenin takıldığını algılayan telefon, klavye tuşlarının pozisyonuna özel olarak ekranda kendi klavyesini açıyor. Siz fiziksel klavyeyi kullandığınız sırada aslında alttaki ekrana basıyorsunuz. 



Oldukça basit ve kullanışlı olan bu aksesuarı, kullanmadığınız zaman da bir kenara kaldırmanıza gerek yok. Aksesuar telefonun yan kısımlarına oturtulabildiği için klavye, telefonunun arka kapağına gelecek şekilde de takılabiliyor.

Fiziksel klavye aksesuarının fiyatı ve tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği açıklanmadı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder