1 Eylül 2015 Salı

Görünüşüyle MacBook'u Andıran Taşınabilir Kişisel Araç: WalkCar


Ayağınızın altına bir MacBook'u alıp sokaklarda turlamak pek kulağa mantıklı gelmez. Ancak WalkCar'la bu izlenimi verebilirsiniz.

Çocukken çoğumuz kaykay, paten ya da scooter gibi araçlar kullanmışızdır. Günümüze geldiğimizde ise bu tarz araçların yerini yavaş yavaş daha modern ve teknolojiyle harmanlanmış versiyonları almaya başladı (bu durumun son örneği olarak Lexus'un Hoverboard'unu gösterebiliriz).


Haberimizde bahsedeceğimiz WalkCar adlı ürün de, günümüzün modern araçları sınıfına girecek cinsten. Son derece kompakt olan WalkCar, özellikle görüntü bakımından MacBook'a olan benzerliği ile dikkat çekmekte. Yani WalkCar'ı kullanırken sizi gören insanlar MacBook'un üstüne çıktığınızı falan sanabilir.


Sıradan bir kaykay gibi gözüken WalkCar, 120 kiloya kadar taşıma kapasitesine sahip. WalkCar'ın en büyük özelliği ise, 3 saatlik şarj ile yaklaşık 12 km yol katedebilmesi. Kişinin sadece ağırlığını hareket etmek istediği yöne doğru vermesinin gerektiği WalkCar, piyasada pek çok rakibe sahip. Ancak WalkCar'ın en büyük avantajı, kullanan kişiye dört tekerliği ve rahat platformu ile kullanımda sağladığı kolaylık.

Henüz prototip aşamasında olan WalkCar, Kickstarter'da hedeflediği bağışı toplamaya çalışıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, WalkCar bu bağışı toplayıp satışa sunulursa, 800 dolar civarında bir fiyata sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder