1 Eylül 2015 Salı

Google, Facebook ve Twitter, Çocuk İstismarı İçeren Görsellere Savaş Açıyor!

Web platformunun üç önemli ismi, sosyal sorumluluklarını yerine en iyi şekilde getirmeye devam ediyor.

Daha öncedeen çocukların bulunduğu cinsel içerikli videolara hep birlikte, web devleri olarak savaş açan ve bu konuda oldukça başarılı sonuçlar elde eden Google Facebook ve Twitter, şimdi de benzer şeyi İngiliz bir hayır kurumu ile çocuk istismarının olduğu fotoğraflarda yapacak.

Birleşik Krallık merkezli olan Internet Watch Foundation (IWF) aldı kurum, internette dolaşan ve sürekli olarak farklı sosyal platformlara yüklenerek internet üzerinde varlığını sürdüren bazı fotoğrafları, özel ''hash kodları'' ile belirlemişti. Çoğumuzun fotoğraflarda ''etiketleme'' olarak bildiği hash olayı, internet alemi üzerinde ''game changer (oyun değiştiren)'' bir özelliğe sahip.

Daha önceden internet güvenliği üzerinde uzmanlığı bulunan kişiler, ''darknet'' olarak adlandırılan, internetin karanlık köşelerindeki görsellerin silinemeyeceğini söylemekteydi.

 Ancak IWF, bu görsellere özel hash kodları atayarak, bir nevi görsellere dijital parmak izi sistemi getirmiş durumda. Bu yeni sistemden nasibini alacak ilk görseller de, çocuk istismarının ve dolayısıyla pedofilinin bulunduğu görseller olacak.


Hash kod olayının internet üzerindeki önemini bilen Google, Facebook ve Twitter üçlüsü de, bu görsellerin platformlarından bulunmamasını sağlamak ve pedofiliye karşı gerekli adımı atmak için IWF ile ortak çalışmaya girdi. Bu ortak çalışmaya göre, IWF'nin ''darknet''te bulduğu ve hash kod ile belirlediği görsellerin kodları, bir liste halinde Google, Facebook ve Twitter'a sunulacak. Bu üç web devi de, hash kodları belli olan bu görsellerin kendi platformlarına yüklenmemesi ve paylaşılmaması için gerekli önlemleri alacak. Hash kodları belirlenmiş bu görseller, hiçbir şekilde bahsettiğimiz platformlara yüklenemeyecek.
IWF ve beraberinde çalıştığı web devleri, pedofiliye karşı atılan bu adımdan oldukça umutlu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder